THE FUTURE

26. august kl. 20:30
THE FUTURE
Miranda July, USA/Tyskland 2011

FILM_The_Future2Vi starter høstsemesteret med selveste fremtiden. Dette er et underlig, surrealistisk, morsomt og ganske så søtt drama om et par som panisk får behov for å leve livet helt og fullstendig.

«I thought by now I would have done more», sier filmens mannlige hovedrolle tidlig i filmen. Paret er i midten av tredveårene, men lever umodent, nesten barneaktig, uten større forpliktelser og med ambisjoner som begynner å støve ned. I et øyeblikks beslutningsdyktighet bestemmer de seg for å adoptere en katt med en vond pote. Denne avgjørelsen om økt ansvar følges av umiddelbar livsangst. Hva med kunsten? Hva med aktivismen? Hva med å få tatt igjen all den tiden de har kastet bort?

Miranda July er en etablert konseptkunstner som i 2005 stakk av med Camera D’Or i Cannes for sin første spillefilm. Den eksentriske stilen hennes, dels med elementer hentet fra magisk realisme, gjør at denne filmen blir noe langt mer enn enda et drama om priviligerte menneskers midtlivskriser. July tar alle menneskers trøtte hverdagsangst og skaper en fabel av skinnende undring.

Gjør noe med fremtiden! Se den på filmklubben!

Reklamer

En kommentar om “THE FUTURE

  1. Tilbaketråkk: Sommerferie | TØNSBERG FILMKLUBB

Det er stengt for kommentarer.