OLDBOY

21. oktober kl. 20:30

OLDBOY
Park Chan-Wook, Sørkorea 2005

En radikal drøfting over temaet hevn 

oldboy

Forretningsmannen og familiefaren Oh Dae-su, blir sperret inne i en ettromsleilighet uten menneskelig kontakt, og uten å vite hvorfor, og hvor lenge han skal holdes fanget. Etter 15 år slippes han plutselig fri igjen. Marerittet er likevel på ingen måte over.

Som Park Chan-Wooks tidligere filmer forteller også OLDBOY om total avmakt, og om patetiske mennesker som er styrt av krefter og mekanismer utenfor dem selv. Likevel er alltid de menneskelige følelsene som kjærlighet, vennskap og hengivenhet et utgangspunkt for hendelsene og deres årsakssammenheng. Samtidig er dette en brutal og kompleks film med en ekstrem voldsbruk. Handlingen er sterkt komprimert, og fortellerstilen brukes til å manipulere tilskuerne på et emosjonelt nivå.

Park Chan-Wook er en av de viktigste og mest kjente av de sørkoreanske filmregissørene. OLDBOY er den andre og mest spektakulære delen av hans hevntrilogi («Sympathy for Mr. Vengeance», 2002, «Oldboy», 2003 og «Lady Vengeance», 2005). OLDBOY har vunnet flere priser, blant annet juryens Grand Prix i Cannes 2004.

Reklamer