TAXI DRIVER

2. desember kl. 20:30

TAXI DRIVER
Martin Scorsese, USA 1976

Den ultimate Scorsese-filmen

taxi driver

En søvnløs feberfantasi i et skittent, lovløst og degenerert New York. Hovedkarakteren Travis Bickle har blitt udødeliggjort, han forfølger oss alltid, gjenkjennes umiddelbart og er samtidig dypt uutgrunnelig.

TAXI DRIVER portretterer Manhattan slik det var før 1990-tallets opprydningskampanjer, som gjorde byen om til dagens familievennlige turistmål. Times Square var fylt med peep shows og prostituerte, og da byens søppelkjørere gikk til streik i løpet av sommeren 1975, fyltes gatene med varmt søppel. Bickle kjører drosjen sin i ett marerittliknende, mørkt landskap som han beskriver i en intens monolog om den moralske avgrunnen han mener samfunnet har blitt.

Det er nesten ikke mer igjen å si om TAXI DRIVER snart førti år etter at den kom ut. Den er etter manges mening Martin Scorseses hovedverk. Filmen beskriver en arketypisk amerikansk karakter i Robert DeNiros Bickle. En ensom og fremmedgjort mann som vemmes av samfunnet han ser rundt seg, og som ikke ser noen annen løsning enn å ty til vold. Filmen er eggende, hypnotisk og noe man virkelig ikke bør gå glipp av på stort lerret.

Reklamer