HIMMEL OVER BERLIN

16. desember kl. 20:30

HIMMELEN OVER BERLIN (Der Himmel über Berlin)
Regi: Wim Wenders. Tyskland 1987

Livet, døden, kjærligheten, Berlin.

wingsofdesire1Englene har en evig tilværelse i skyggen av menneskene. Siden tidenes morgen har de vandret på jorden og observert mennesket, dets bekymringer og klager.

Damiel (Bruno Ganz) er en stillfaren mann som vandrer rundt i Vest-Berlins skakkjørte gater. Men Damiel er ikke helt som andre. Han er en engel . Mer og mer begynner engelen å ønske at han selv var et menneske.
Dette ønsket blir ikke mindre da han en dag kommer over en sirkustrupp som holder til på den gangens ødemark ved Potzdamer Platz. For her forelsker han seg like godt i sirkusets kvinnelige trapesartist. «Himmelen over Berlin» er et av regissøren Wim Wenders fremste verk (Cannes-prisen for beste regi, 1987). Skutt i svart-hvitt, viser filmen en by som ikke lenger eksisterer, det delte Berlin. Men det som først og fremst slår en med filmen er at den er så gjennomført vakker. Figurene er gode og historien og filmatiseringen er nydelig. «Himmelen over Berlin» er film som får deg til å føle deg varm om hjertet. Hva mer kan man egentlig ønske seg?

En kommentar om “HIMMEL OVER BERLIN

  1. Tilbaketråkk: Høstprogrammet | TØNSBERG FILMKLUBB

Det er stengt for kommentarer.