THE ZERO THEOREM

09. september kl. 20:30
THE ZERO THEOREM
Terry Gilliam, Romania/USA 2013

Detaljrikdom og eksistensialisme

zero1

Terry Gilliams siste er en herlig bisarr og fargerik framtidsdystopi. Og den vises bare på filmklubbene!

Et datageni er satt til å finne ut om det finnes noen mening med livet, men roter seg stadig bort fra arbeidet. Han ryker på en vakker femme fatale, han må hanskes med en lite tillitsvekkende sjef kalt «management», i form av Matt Damon iført kamuflasjeklær, og forholde seg til sistnevntes tenåringssønn. I en framtidsby som er detaljspekket og overfylt finner Gilliam akkurat gulvplass nok til å få inn en kommentar om distraksjonssamfunnet. Likevel skal du ikke se denne filmen på grunn av noe budskap, men fordi det er en underholdende, vittig, sjarmerende og aparte hjerteknuser av et science fiction-eventyr.

THE ZERO THEOREM fikk ikke distribusjon på norske kinoer, den er derfor importert spesielt for filmklubbene og cinematekene i Norge, takket være initiativ fra Tønsberg filmklubb. Filmen vises derfor eksklusivt på filmklubber og cinemateker i en begrenset periode.
Dette er altså eneste mulighet til å få med seg The Zero Theorem på kinolerretet, det er ingen grunn til å nøle!
Du ser THE ZERO THEOREM hos Tønsberg filmklubb 9. september, Lillestrøm filmklubb 15. september, Bodø filmklubb 20. september og Oslo spirituelle filmklubb 27. september.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Terry Gilliams nyeste film, The Zero Theorem, er et eksempel som viser at selv med en kjent og suksessfull regissør, er høye budsjett og kinodistribusjon slett ingen selvfølge. Regissør Gilliam er godt kjent fra humorgruppa The Monty Python, og har også regissert en rekke kjente og populære filmer. Skuespillerne Christoph Waltz, Tilda Swinton og Matt Damon som medvirker i The Zero Theorem er alle store stjerner. Likevel blir denne filmen bare vist på kino i noen få land.
Årsaken til dette handler enkelt og greit om økonomi. Skal en film få kinodistribusjon trenger den en mer intensiv reklamekampanje, som koster penger. Det er ingen selvfølge at alle filmer går store overskudd, og er filmselskapene i tvil om at dette vil skje, velges ofte billigere løsninger. Slipper man derimot filmene rett i «vod-kanaler» (video on demand) eller på dvd/bluray, blir den økonomiske belastingen langt mindre. Dette er grunnen til at filmselskapet Sony Pictures valgte den billigste løsningen når The Zero Theorem i de fleste land.

Vi i Tønsberg filmklubb mener at The Zero Theorem fortjener en skikkelig kinovisning, og tok derfor kontakt med Sony Pictures for å finne en mulighet for å få vist filmen i Norge. Initiativet vårt ble heldigvis støttet av Norsk Filmklubb Forbund (NFK), og det førte til en avtale om at The Zero Theorem i en kort periode kan vises eksklusivt på filmklubber og Cinemateker i Norge.

En kommentar om “THE ZERO THEOREM

  1. Tilbaketråkk: Høstprogrammet | TØNSBERG FILMKLUBB

Det er stengt for kommentarer.