AALTRA

05. mai kl. 20:30
AALTRA
– Livet på landet, svart humor på landeveien

aaltra-2004-01-gEn nabokrangel i eus vidstrakte åkerlandskap eskalerer til krig med jordbruksmaskiner, og setter til slutt i gang en av de mer bisarre variantene filmklubben har sett i sjangeren «road movie». Ikke gå glipp av AALTRA.
filmen er skrevet og regissert av den belgiske ko­ mikerduoen Gustave de Kervern og Benoit Delé­ pine, som også spiller de to hovedrollene. To bittert rasende, usympatiske og utiltalende uvenner som setter seg fore å kjøre sine nyervervete elektriske rullestoler til finland for å kreve skadeerstatning av jordbruksmaskinprodusenten «Aaltra». Det er ikke akkurat noen tilfeldighet at vår egen nordiske svart humor­keiser Aki Kaurismäki har en kameo et stykke ut i filmen. Den svarte og håpløst politisk ukorrekte humoren er visuell på en måte en strengt tatt oftere finner i stumfilm enn i repertoiret til TV-komikere.

AALTRA anbefales til alle som liker tørr Jim Jarmusch­humor blandet med visuelle knep verdige Ja­ques Tatie. Samtidig er bildebruken stilrent estetisk og bildene er i en kornete svart­hvitt utførelse som gir et nesten meditativt inntrykk der de to langsomt arbeider seg gjennom europa. først og fremst er filmen likevel misantropisk, gustengrå og urovekkende morsom og noe du ikke bør gå glipp av.

Originaltittel: AALTRA, Belgia 2004, 94 min. Medvirkende: Benoît Delépine, Gustave Kervern.
Regi, manus: Benoît Delépine, Gustave Kervern • Kamera: Hugues Poulai. Klipp: Anne-Laure Guégan • Musikk: Les Wampas.

Reklamer