PINA (3D)

02. juni kl. 20:30
PINA (3D)
– En nydelig hyllest til dans

PinaI Pina (3D) har Wim Wenders klart å fange det estetiske, vakre og unike i danselegende Pina Bausch mest spekta- kulære verk på en unik og oppsiktsvekkende måte.

Før filmen bli det fremført en performance av Silje Aker Johnsen:

Shoes/ Act 1
er et kort, strukturert improvisasjonsstykke i grenselandet mellom dans, sang og performance. Høyhæla sko, humring og latter er basisen for bevegelsene og stemmen.

Pina er regissør Wim Wenders hyllest til den tyske danse­ legenden og koreografen Pina bausch. Filmen tar for seg hennes univers, og går tett på utviklingen av danseteate­ret hennes, Tanztheater Wuppertal. Danserne i filmen har blitt en unik del av fortellingen. Deres historier og visuelle tilstedeværelse, blir forvaltet på en enestående verdig og betagende måte.
Wenders tar publikum med inn i en ny dimensjon med Pina (3D). Danserne følges når de beveger seg ut fra teateret, til byen Wuppertal og i området rundt. Wuppertal var i 35 år var hjemmet for Pina Bausch sin enorme kreativitet. Filmen er delt i fire deler, som er basert på stykker av Bausch. De gir alle ulike innblikk i hennes liv og karrière.
Filmen var et lenge påtenkt prosjekt, men det var ikke før 3D­formatet var på plass at det lot seg gjennomføre. Dette er en unik filmopplevelse – som må ses på kino!

Originaltittel: PINA, Tyskland 2011, 103 min.
Medvirkende: Pina Bausch, Regina Advento, Malou Airaudo.
Regi, manus: Wim Wenders • Kamera: Hélène Louvart, Jörg Widmer. Klipp: Toni Froschhammer • Musikk: Thom.

Silje Aker Johnsen er vokst opp i Tønsbergs dansemiljø og sang i Musikkskolen og jentekor i Tønsberg. Hun har senere utdannet seg til å bli klassisk sanger i Bergen, Berlin og ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. Hun har også jobbet som danser i det nasjonale moderne dansekompaniet Det Polske Danseteateret. Hun arbeider nå på Operahøgskolen som stipendiat i Program for Kunstnerisk Utviklingsarbeid, der hun jobber med bevegelse og stemme i samtidsmusikk og i opera.
Hun har tidligere sunget operaer ved Berliner Kammeroper og Den Norske Opera og Ballett og vært skuespiller og sanger i prosjekter ved bl a Nasjonaltheatret. Sist helg sang hun solistpartiet i Haydns Nelsonmesse i Tønsberg Domkirke.

«Jeg er en store fan av Pina Bauschs arbeid og har alle dvd’er og en haug med bøker om og med henne, i tillegg til å ha sett noen av de live. Da en del av de tidligere danserne hennes gjestet Den Norske Opera og Ballett i Februar i år og jeg traff de i kantina, må jeg innrømme at jeg ble litt “starstruck”.» Silje Aker Johnsen