HØSTEN 2015

HØSTEN 2015 – BEDRE ENN NOENSINNE, MEN HVA SKJER NÅ?

Filmklubbene og cinematekene landet over står overfor utfordringer. Årets filmmelding gir ikke svar på hvorvidt den offentlige støtten til filmklubbvirksomhetene blir videreført, og uten slik støtte blir den organiserte filmklubbvirksomheten i Norge nedlagt. Filmklubber er og har vært film-Norges grasrotbevegelse siden 1950-tallet. Blir de borte nå er dette ikke noe som lett kan gjeninnføres om ett, fem eller ti år. Da overlates film som kulturutrykk i sin helhet til kommersiell kino, TV og hjemmestreamingselskaper.

Midt i alt dette hviler ikke Tønsberg filmklubb på laurbærene, men har brukt sommeren på å sy sammen et kjempespennende program, med både tema- og sjangermessig stor variasjon. Vi har deilige filmklubbklassikere som Jim Jarmusch STRANGER THAN PARADISE, film noir på persisk i A GIRL WALKS HOME ALONE AT NIGHT, og eksistensiell eksperimentering i dokumentaren THE BALLAD OF GENESIS AND LADY JAYE. Det vanker dessuten kortfilmkveld, skrekkfilm- klassiker og ikke minst et tankevekkende dykk inn i propagandafilmens vesen!

Vi håper og tror at filmklubbene og Tønsberg filmklubb har kommet for å bli, og om du synes at det vi lager er bra, så lik gjerne «Filmklubbforbundet» og «Redd filmklubbevegelsen og norsk filmpolitikk» på Facebook. Og snakk om saken! Så satser vi på at dette bare er det siste av en, lang, lang rekke av fremtidige Tønsberg filmklubbsemestere.

Vi ønsker velkommen til nok en herlig, spennende og fantasirikt filmklubbhøst på Kilden kino!

cover