A GIRL WALKS HOME ALONE AT NIGHT

22. SEPTEMBER HALV NI PÅ KILDEN KINO

A GIRL WALKS HOME ALONE AT NIGHT – VERDENS FØRSTE VAMPYRSPAGHETTIWESTERN

girlRegissør Ana Lily Amirpour tok på seg en chador som lå og slang på et filmsett, og følte seg med ett som en flaggermus. Så lagde hun denne filmen.
I den lovløse, iranske spøkelsesbyen Bad City har mørket senket seg over Arash, som ønsker seg bort fra sin narkomane far og alle hans problemer. I nattemørket streifer the girl, en vampyr i chador og på skateboard, gatelangs på jakt etter ofre. Velkommen til et nattsvart, råkult fantasi-Iran.
Filmen er gjort i et nagende og vakkert svart-hvitt, musikken er symbolladd og melankolsk, dialogen er betydningsfull. De popkulturelle referansene strekker seg milevidt, og anmeldelsene renner over av Jim Jarmusch, James Dean, film noir og Twin
Peaks. Likevel er dette en dypt original og svært personlig film fra spillefilmdebutant Ana Lily Amirpour, om universelle temaer som ensomhet, tilhørighet, kjærlighet og sex.
De norske cinematekene importerte A girl walks home alone at night etter forslag fra Tønsberg filmklubb og vi er svært stolte over å nå kunne vise den hos oss.

Originaltittel: A GIRL WALKS HOME ALONE AT NIGHT, USA, 2014, 101 minutter Medvirkende: Sheila Vand, Arash Marandi, Marshall Manesh
Manus
Produksjon og regi: Ana Lily Amirpour • Cinematografi: Lyle Vincent
Klipp: Alex O’Flinn • Musikkavdeling: Johnny Jewel • Språk: Persisk (engelsk tekst)