OM HESTER OG MENN

15. DESEMBER HALV NI PÅ KILDEN KINO

OM HESTER OG MENN – STORSLÅTT ISLANDSK BYGDESKRØNE!

Foto_hest_på_hestPublikumsfavoritten Om hester og menn er en romantisk komedie som vever sammen en rekke skrøner om et lite islandsk bygdesamfunn, og om menneskene (og ikke minst hestene) som bor der.
En gave til alle dere som elsket filmen 101 Reykjavik! Regissør Benedikt Erlingsson skildrer i denne filmen flere tragikomiske skjebner med en stor grad av sort humor, smarte observasjoner og en utsøkt miljøskildring. Møt Kolbeinn, som elsker Solveig, men også premiemerra Grána, som på sin side er gal etter hingsten Brúnn. I tillegg til resten av de hestegale menneskene i dalføret, der alle følger med på alle. Når høsten endelig kommer og hestene skal hentes inn for vinteren, går hest og menneske opp i en høyere enhet. En slående debutfilm om kampen mellom menneske og natur, full av død, begjær og sort humor. Denne ensemblefilmen går tett innpå hester og folk i den islandske villmarka, og gir et fascinerende bilde av det tette, nærmest overnaturlige båndet mellom dem. Om hester og menn vant Publikumsprisen i Tromsø. Den har også vunnet en rekke priser på festivaler verden over, deriblant prisen for beste regissør under Tokyo International Film Festival.

Originaltittel: HROSS I OSS, Island/Norge/Tyskland, 2013, 81 minutter
Medvirkende: Ingvar Eggert Sigurðsson, Charlotte Bøving, Helgi Björnsson Regi: Benedikt Erlingsson • Kamera: Bergsteinn Björgúlfsson Klipp: David Alexander Corno • Musikk: Davíð Þór Jónsson

Reklamer