VINNEREN FRA «FAVOURITES FILM FESTIVAL» I BERGEN!

10. NOVEMBER HALV NI PÅ KILDEN KINO

VINNEREN FRA «FAVOURITES FILM FESTIVAL» I BERGEN

HP1_klein-720x405Tønsberg filmklubb viser SOMETHING BETTER TO COME, vinnerfilmen fra Favourites Film Festival som søndag ble avsluttet i Bergen. FFF er en internasjonal publikumsfestival som viser utvalgte nye filmer som har vunnet publikumspriser over hele verden. Tønsberg filmklubb har bidratt til å få festivalen til Norge og Bergen. Filmklubbens nestleder Sebastian tar derfor med seg hjem fra Vestlandet filmen som vant publikumsprisen på festivalen, slik at vi kan få en smak av festivallivet her i Tønsberg.


favouritesfilmfestival_somethingbettertocome1-720x405SOMETHING BETTER TO COME (2014) er en dokumentar fra Putins Russland. Tidligere Oscar-nominerte Hanna Polak følger Yulas oppvekst i Svalka, Europas største søppelfylling 13 mil fra Kreml. Yula bor på fyllingen med sin mor, sine venner og mange andre, og drømmer om å en dag komme seg vekk derfra. Det er Yula sin historie vi får servert – en dramatisk men håpefull oppvekstskildring om det å gjøre seg til herre over egen skjebne. Filmatisk er historien skildret i en svært direkte cinema vérité-stil som gir tilskueren ekstra nærhet til hovedpersonene. Årene i Yulas liv tegner et poetisk, smertefullt og dypt personlig bilde av vårt største naboland.

Vi ønsker dermed velkommen til en gripende opplevelse i vår ekstraordinære filmklubbkveld, satt opp for å gi Tønsbergs filmklubbere siste nytt fra festivalfronten!