THIRST

19. januar / kl.20.30

THIRST
– AMBISIØST VAMPYRMELODRAMA FRA PARK CHAN-WOOK

thirsting

Hva skjer når en inderlig troende prest blir konfrontert med blodtørst, lyst og begjær etter en annen manns forføreriske kone? Park Chan-Wooks film fra 2009 kom som et friskt bitt i den storslagne revitaliseringen av vampyrgenren. En estetisk nydelig blanding av moralske spørsmål og intravenøs moro.
En katolsk sykehusprest melder seg frivillig til et medisinsk eksperiment for å forebygge en dødelig sykdom. Resultatet blir ikke helt som forventet. Filmen er løst basert på Emile Zolas roman Thérèse Raquin fra 1867.
Fader Hyon ender med å bli smittet, men reddes av en blodoverføring fra en ukjent donor. I etterkant oppdager Hyon store forandringer både i kropp og sinn, slik som en oppsiktsvekkende sunnhet og styrke, varhet for lukten av blod og en voksende appetitt på sex generelt, og på den vakre Tae-Ju ­spesielt. Deres gjensidige attraksjon er altoverskyggende, både psykisk og fysisk. Regissør Park Chan-Wook fråtser i det vampyriske universet, hvor sexen er hetere, volden er hardere, begjæret er sterkere og de menneskelige driftene nærmest uutholdelige. I Thirst åpnes «troll i eske» av blod, besett­else og skyld som i løpet av filmen er innom de fleste genre; horrorfilm, vampyrfilm, svart komedie, melodrama, og innimellom er det partier som tilhører den mer spirituelle søkende kunstfilmen. Det er ingen tvil om at mannen bak filmer som blant annet Oldboy leverer igjen.

Originaltittel: Bakjwi, Sør-Korea 2009, 135 minutter
Medvirkende: Kang-ho Song, Ok-vin Kim, Hae-sook Kim, Ha-kyun Shin m.fl. Regi: Chan-wook Park
Produsent: Ahn Su-hyeon, Park Chan-wook, Katharine Kim (exec.) • Foto: Chung-hoon Chung
Manus: Seo-Gyeong Jeong og Chan-wook Park etter en roman av Émile Zola • Musikk: Jo Yeong-wook