ANOMALISA

26. april / kl.20.30
ANOMALISA
– Kaufmans nye animasjonsfilm om kontakt og isolasjon
anomalisa
Hva er å føle smerte? Hva er kjærlighet? Hva er å være menneske? Semesterets dukkefilm er helt klart for voksne. Anomalisa får ikke kinodistribusjon i Norge, så dette er en unik sjanse til å se Charlie Kaufmans kritikerroste animasjonsfilm på kino.
En vellykket selvhjelpsbokforfatter skal holde foredrag på et seminar om kundeservice. Han kunne vært fornøyd med livet, men han føler seg distansert fra alt og alle. I hans virkelighet ser alle ut som hverandre, og de snakker med samme stemme. Alle er høflige og vennlige – nesten påtrengende. På hotellet møter Michael Lisa, en kvinne som er annerledes enn alle de andre. Hun har et eget ansikt, og sin egen stemme. Hun er en uregelmessighet, en anomali.
Dette er Charlie Kaufmans første film siden Synechdoche New York, og det er gått syv år. Det er likevel en rød tråd fra det han har gjort før, i temavalgene om menneskelig kontakt og kunstnerisk skapervirksomhet. Filmen er finansiert via crowdfundingplattformen Kickstarter, og er trolig det første virkelige mesterverket som er kommet derfra. Anomalisa er en film med sviende vidd, og langt mer rørende spill og fortellergrep enn hva mange pustende skuespillere får til.
Originaltittel: Anomalisa, USA 2015, 90 minutter
Medvirkende: Jennifer Jason Leigh, David Thewlis, Tom Noonan
Regi: Duke Johnson, Charlie Kaufman • Manus: Charlie Kaufman
Produksjonsselskap: Starburns industry, Snoot Entertainment • Musikk: Carter Burwell
Reklamer