COFFEE AND CIGARETTES

06. mai, på TOLLBODEN i Tønsberg

COFFEE AND CIGARETTES
– Vi varmer opp til Tom Waits-løpet med kaffi og røyk

iggy-pop-tom-waits-coffee-and-cigarettes

Her er program for kvelden på TOLLBODEN i Tønsberg, fredag 6. mai:

Dørene åpner klokka 19.00 – kom ned og ta en øl med oss!
Programmet for kvelden begynner 20.30 og består av

Musikk ved Kristian Fjellstad
Kåseri om Tom Waits ved Trond Aarstad Jr.
Poetisk innledning ved Karl Forsberg
Filmvisning, COFFEE AND CIGARETTES, Jim Jarmusch, 2004

Sjekk for øvrig ut siden til våre venner i Tom Waits løpet i Tønsberg!

Det er tredje år på rad at vi viser en av de mange, mange filmene som Tom Waits har medvirket i – som bidrag – eller rett og slett som oppvarming til – det nå både tradisjonsrike og eksepsjonelt populære Tom Waits-løpet i Tønsberg.

Coffee and Cigarettes består av elleve korte historier, som har kaffe og sigarettrøyking som en rød tråd. Større og mindre kjendiser og filmstjerner spiller tilnærmet seg selv mens de trolig i stor grad improviserer over kafébordene. Tre av filmene er Jim Jarmusch’ tidligere verker om kaffe og sigg, bakt inn i lappeteppet av denne filmen. Den første av dem, den med Roberto Benigni, er helt fra 1986.

Coffee and Cigarettes er en antologi over temaet kaffi og røyk. En av de mest morsomme scenene i filmen er møtet mellom Iggy Pop og Tom Waits på en bar «et sted i California». De har begge slutta å røyke, og siden de nå er ikke-røykere, er de enige om at de kan ta seg en røyk.
Samtalen dreier seg snart om hvem av dem som ikke er representert på den lokale jukeboksen, og tonen blir lettere sammenbitt.Vi møter ellers stjerner som Cate Blanchett, Jack White, Bill Murray og Roberto Benigni. Blanchett gjør en fantastisk rolletolkning som er helt legendarisk!

Originaltittel: Coffee and Cigarettes, USA, 2004, 95 minutter
Medvirkende: Alfred Molina, Bill Murray, Roberto Benigni, Steven Wright, Joie Lee, Cinqué Lee, Steve Buscemi, Iggy Pop, Tom Waits, Jack White, Meg White
Regi og manus: Jim Jarmusch
Produsent: Jason Kliot, Joana Vicente