EUROPEISKE KORTFILMER: DAGENS EUROPA

29. mars / kl.20.30
EUROPEISKE KORTFILMER: DAGENS EUROPA
– Syv europeiske fortellinger
00034
1. Shipwreck. Nederland, 2014. Regi: Morgan Knibbe, 15 min
Over 360 eritreiske flyktninger druknet i oktober 2013 etter at båten deres sank utenfor den italienske øya Lampedusa. Abraham var en av de overlevende. På sin vandring gjennom skipskirkegården på øya gjenopplever han det marerittaktige forliset.
2. Yect (Pride). Bulgaria, Tyskland, 2013. Regi: Pavel G. Vesnakov, 30 min
Eks-generalen Manol er en hjertevarm bestefar, og en patriark som i sitt eget hjem har håndhevet streng moral og visse vedtatte sannheter. En dag oppdager han at gutten han har oppdratt, er homofil.
3. The Missing Scarf. Irland, 2013. Regi: Eoin Duffy, 6 min
En prisvinnende animert fabel om et klokt ekorn som legger ut på en stadig mer eksistensielt utfordrende reise for å finne igjen skjerfet sitt.
4. The Chicken. Tyskland, Kroatia, 2014, Regi: Una Gunjak, 15 min
Selma får en levende kylling i gave til sin seksårsdag. Når hun innser at den skal slaktes og havne på familiens middagsbord, bestemmer hun seg for å slippe den fri.
5. Fal (Wall). Ungarn, 2013. Regi: Simon Szabo, 11 min
Den 16 år gamle roma-gutten Laci lever på strøjobber, og blir leid inn til å bygge en mur rundt noen leiegårder. Når Laci en dag titter bak muren for første gang, får han seg en overraskelse.
6. Taprobana. Portugal, Sri Lanka, Denmark, Sao Tomé og Principe, 2014. Regi: Gabriel Abrantes, 24 min
Filmen følger Portugals fremste renessansedikter Luís Vaz de Camões i arbeid med sitt mesterverk – det episke diktet «Os Lusíadas». Han hengir seg til en hedonistisk livsførsel og reiser fra jungelen i India til himmelen og helvetes terskler, hvor han blir konfrontert med sine fantasier om berømmelse og udødelighet.
7. Hätäkutsu (Emergency Calls). Finland, 2013. Regi: Hannes Vartiainen, 15 min
Vi mennesker har en mulighet – om enn skjør og flyktig – til å erfare livet og universet rundt oss. I møte med overveldende mørke må vi sette lit til og søke trøst hos hverandre. Hätäkutsu er en film basert på nødoppringninger fra virkeligheten.
Programmet varer i 116 minutter.