NOEN HAR DET HETT

20. DESEMBER HALV NI PÅ KILDEN KINO

SOME LIKE IT HOT – ET HERLIG MESTERSTYKKE MED FORVIKLINGER!

Hvordan man unnslipper innpåslitne gangstere? Jo, man kler seg ut som damer, og stikker av med et band! Bli med på et komisk og annerledes «kostymedrama»!

Some_like_2

Vi avslutter semesteret og ønsker gledelig jul med en herlig komedie fra forgagne tider. To karer blir vitne til et gangsterdrap, og havner dermed selv på flukt fra forbryterne. Løsningen blir å søke om å bli tatt opp som medlemmer i det omreisende kvinnelige bandet «Sweet Sue». Skjønt dette innebærer et nokså kinkig problem: De er jo menn! Men, som seg hør og bør i en løssluppen forviklingskomedie, er det ingenting i veien for å kle seg ut! Og straks er bruduljene i full gang med turnering, forelskelser og til slutt enda en flukt.

Some_like_it_hot

Some like hot regnes som en av de beste amerikanske komediene noensinne og har vunnet en rekke priser. Den er særlig kjent for de mange replikkene som har oppnådd kultstatus, deriblant filmens sluttreplikk «Well, nobody’s perfect». Legendariske Marilyn Monroe, Tony Curtis og Jack Lemmon leverer solide skuespillerprestasjoner. Det er bare å glede seg folkens, til en het kveld i sal ni!

Originaltittel: SOME LIKE IT HOT, USA 1959, 121 minutter
Medvirkende: Marilyn Monroe, Tony Curtis, Jack Lemmon
Regi: Billy Wilder Aldersgrense 15 år