EMBRACE OF THE SERPENT

22. NOVEMBER HALV NI PÅ KILDEN KINO

EMBRACE OF THE SERPENT – JUNGELENS MAGI I SVART/HVITT

Hvem ville du stolt på som den siste overlevende av et naturfolk i Amazonas? Med rollene besatt av virkelighetens naturfolk, legger denne filmperlen lag på lag av refleksjon inn i skjæringspunktet mellom film og virkelighet.

To antropologer drar, med tretti års mellomrom, til Amazonas for å finne en mystisk plante med medisinsk virkning. Begge ledsages de av sjamanen Karamakate, den siste overlevende av sitt folk. De reiser gjennom et Jordens vakreste landskap, men der også kolonimaktenes herjinger har satt vonde spor.

 

 

 

 

 

Filmen veksler mellom de to ekspedisjonene, hvor vitenskapsmennene fanges av en virkelighet de ikke har språk til å forstå. Den mest gripende reisen er kanskje likevel Karamakates opplevelser, der han gjør sine refleksjoner om de besøkende representantene for en kultur han har sett er bygget på ødeleggelse. Embrace of the serpent er en av fjorårets mest særegne filmer: en trollbindende reiseskildring, og et testamente over kolonialismens brutalitet. Ciro Guerras store talent som filmskaper er ikke bare hvordan han viser frem materialet sitt, men også hvordan han lar materialet stirre tilbake på kinogjengeren. Visuelt er filmen ren magi, fryktløs, sober, presis og flytende, og filmet
i svart-hvitt.

Filmen har ingen ordinær kinovisning i Norge utenom festivaler og filmklubbene, og er en man virkelig ikke må gå glipp av.

Embrace4.brukes

Originaltittel: EL ABRAZO DEL SERPIENTE, Colombia, 2015, 125 minutter
Medvirkende: Jan Bijvoet, Brionne Davis, Nilbio Torres, Antonio Bolivar, Yauenkü Miguee
Regi: Ciro Guerra
Aldersgrense 12 år

Reklamer