ET ØYEBLIKK FRIHET

27. SEPTEMBER HALV NI PÅ KILDEN KINO

ET ØYEBLIKK FRIHET – MENNESKENE BAK TALLENE

Flukten fra elendighet er alltid en reise i håp. Se denne filmen, og du vil aldri igjen kunne betrakte flyktninger som en masse.

Få filmer tar mål av seg å få deg til både å le og gråte. Enda færre lykkes. Et øyeblikk frihet forteller gjennom tre historier om viktigheten av å se humoren i tragedie og frustrasjon. Iranske flyktninger kjemper seg over grensen til Tyrkia og starter kampen for å bli. Både flukten og ventingen på flyktningstatus i et transittland sliter i og bryter ned det menneskelige. Men de som greier seg best er de som aldri gir slipp på medmenneskeligheten, på humoren og livsgleden, og som suger til seg, og nyter, hvert øyeblikk frihet.

 

Regissør Arash T. Riahi ble selv tatt med over fjellene fra Iran av foreldrene sine da han var liten gutt. Om filmen har han sagt at den kan ses som «en reaksjon på og en kommentar til den politiske og sosiale situasjonen i Europa i dag, der rasisme og hat for utlendinger har blitt godtatt i skremmende grad. Mitt mål har vært å fortelle noen av de sanne historiene og forklare bakgrunnen til disse menneskene som blir utstøtt, og å vise at deres historier er universelle, deres lengsel for en familie og et liv i fred og frihet er universell. Og det er disse universelle lengslene som gjør mennesker i stand til å gjøre det umulige.» Filmen er tildelt 22 internasjonale priser, inkludert publikumsprisen både under TIFF og Film fra Sør.

Originaltittel: EIN AUGENBLICK FREIHEIT, Østerrike/Frankrike 2008, 110 minutter
Medvirkende: Payam Madjlessi, Fares Fares, Navic Akhavan m.fl.
Regi: Arash T. Riahi
Aldersgrense: 15 år

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s