BLANKA

17. januar halv ni på Kilden kino

Uhverdagslig hverdagsskildring fra Filippinene

blanka

Ei jente som lever på gata i Manila har hørt at det er noe som heter menneskehandel. Dét er gode nyheter, for det betyr at det bare er et spørsmål om penger å få kjøpt seg en mamma!

 

Lille Blanka som lever av å være lommetyv, blir fascinert av den blinde gatesangeren Peter. De to slår seg etter hvert sammen for å nå sine respektive mål. Blanka er handlekraftig og modig, og viser seg å ha et stort musikalsk talent – men er det virkelig mulig å kjøpe noens kjærlighet? Filmen er absolutt nydelig om vennskap, og sies å tegne et realistisk bilde av livet for gatebarna i Manila. Den er likevel lys og fargerik, og er laget med både håp, klokskap og nyanse.

Filmen bæres av flotte, ikke-profesjonelle skuespillere plukket fra gata i Manila. Den viser hvordan barn i andre land lever i fattigdom – på en måte som gjør den egnet både for voksne og for et yngre publikum.

Kohki Hasei er en japansk regissør som har tilbragt mye tid på Filippinene. Blanka er hans første spillefilm etter to anerkjente dokumentarer.

 

Blanka
Italia, Filippinene, Japan, 2015, 75 minutter
Regi: Kohki Hasei
Medvirkende: Jomar Bisuyo, Raymond Camacho, Cydel Gabutero
Aldersgrense: 9 år

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s