BRAZIL

6. juni halv ni på Kilden kino

 «Et komisk mareritt om verden» (Terry Gilliam)

019-brazil-theredlist-omslag

Et ineffektivt byråkrati, ufeilbarlig i egne øyne, terrortrusler, familiefar feilaktig arrestert. En kontorist forsøker å rette opp feilen, men som selv blir selv mistenkt og arrestert.

Handlingen utspiller seg en eller annen gang i det 20. århundre der byråkratiet har antatt absurde dimensjoner. Samfunnet trues av terrorisme, og Sam Lowry er byråkrat ansatt i Departementet for informasjonsgjenfinning. Han har ingen ambisjoner, eller drømmer. Til tross for et grått og regelstyrt hverdagsliv drømmer han allikevel om en kvinne, og det er uvisst om hun er virkelig eller ikke.

Ved en tilfeldighet oppdager han at feil mann har blitt arrestert og forøker å rette opp i denne fatale feilen. Når han undersøker hva som kan ha hendt, gjenkjenner han kvinnen fra drømmene sine. Denne kvinnen har planer om å velte dette undertrykkende skjemaveldet. Samfunnet er gjennomregulert ned til minste detalj, og det finnes paragrafer for alt. Ett av myndighetenes mange slagord er: «Mistanke avler tillit».

Filmen beskrives som en satire over Orwells 1984, der det lille mennesket mot et umenneskelig system fremstilles i en komisk dystopi.

Brazil
Storbritannia, 1985, 123 min
Regi: Terry Gilliam
Medvirkende: Jonathan Pryce , Robert de Niro
Aldersgrense 16 år

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s