Det grønnes i filmklubben

protagonists

Kjære alle filmklubbere, gled dere til våren! I år pendler vi fra mørke til lyse ytterpunkter med den mørkeste mannen på den mørkeste årstiden, fugler og bier etter hvert som året lysner, og fargesprakende science fiction til sommeren.

Blant det morsomste vi skal gjøre denne våren er å delta på en av Tønsbergs mer ukjente perler i festivalstrandbunnen, nemlig Pure Classic musikkfest i februar. Festivalen ble startet i 2015 og har til hensikt å lyse opp vinteren, og gjøre folk kjent med byens klassiske musikkmiljø. Den 24. februar blir det stumfilmkonsert på Støperiet, der den amerikanske sirkusfilmen The Unknown (1927) vises til musikk fra gitarduoen Le Frères Méduses. Det blir uforglemmelig!

Foruten det klassiske miljøet, prøver vi oss på fektemiljøet, med den estisk-finske Fekteren fra 2015, på ornitologimiljøet med A Birder’s Guide to Everything (2013), og på birøkterne med More Than Honey (2012). Hvilket miljø vi møter gjennom Tom Waits-løpet-oppvarmingen er kanskje mer uvisst, men ingen skal komme og si at ikke vi legger oss i selen for å ha noe for alle!

Og likevel ville vi ikke vært en filmklubb om vi ikke tok for oss av de riktige filmnerd-klassikerne. Høydepunktet i så måte i år er nok uten tvil Akira Kurosawas Rashômon fra 1950, men se også opp for Borgerskapets diskrete sjarm (1972), Querelle (1982) og Giganten (1956). Dette er pensum for filmklubbere.

Nok ord for denne gang. Kom til Tønsberg filmklubb og se levende bilder!

HER ER VÅRPROGRAMMET!