OPPVARMING TIL TOM WAITS-LØPET

5. mai – tid og sted annonseres senere

La oss aldri glemme betydningen av god oppvarming før en stor idrettsprestasjon

Tradisjonen tro omfavner vi vårens vakreste eventyr – Tom Waits-løpet i Tønsberg. Filmklubbens bidrag til stevnet er en solid kulturell og trivelig oppvarming kvelden før, i år med en riktig filmklubbnerdefilm. Hvilken film, spør du? Lisensenes veier er uransakelige, og denne filmen har vi ikke lov til å reklamere for med tittel på internett. Så la oss bare si: du liker den.

To menn arresteres, og møter en interessant tredjemann på cella. De har alle blitt lurt inn i en mer alvorlig forbrytelse enn de egentlig sysler med til vanlig. Bortsett fra Bob da, som har drept en mann. Sammen rømmer de og legger ut på en reise i sumpene i Louisiana.

Dette er en av disse filmklubberfilmene som alle har minner om, og som vi elsker å elske. Manus er skrevet med tanke på skuespillerne, og det er vel nettopp Tom Waits med sine to ekspressive makkere, og det absurde samspillet mellom så ulike energier som gir filmen sin umiddelbare og sære appell. Den mystiske tittelen som vi ikke får lov til å skrive er et ordspill som handler om å ha kontroll på seg selv i møtet med lovens lange arm. Det er et ironisk, siden disse tre ikke har kontroll på noe i livet sitt. Med denne filmen myker vi opp kropp og sjel og gjør oss klare til en dag da det er fare for at vi mister kontroll, men håp om at vi samtidig møter og tar godt vare på hverandre på tvers av sosiale skillelinjer – slik Tom Waits-løpet faktisk legger opp til.

Godt løp!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s