THE UNKNOWN – STUMFILMKONSERT MED LES FRÈRES MÉDUSES

24. februar klokka åtte på Støperiet

Stumfilm, sirkus og klassisk gitar!

lfmunknown

I samarbeid med musikkfestivalen Pure Classic Musikkfest er vi enormt stolte og glade over å invitere til stumfilmkonsert med den amerikansk/ franske gitarduoen Lés Frères Méduses, som spiller til den elleville amerikanske sirkus- og skrekkfilmen The Unknown fra 1927.

 

En kriminell, forelsket, armløs knivkaster, er på rømmen, jobber på sirkus og må skjule hvor mange kroppsdeler han egentlig har igjen. Hva kan gå galt? The Unknown er herlig absurd, i sitt vesen en skrekkfilm og var tapt for publikum i over 50 år. Filmen er også en strålende introduksjon til den klassiske stumfilmskuespilleren Lon Chaney. Chaney vokste opp med døve foreldre, og ble tidlig dyktig i pantomime, noe som nok var med på å gi ham kallenavnet «mannen med de tusen ansikter». I The Unknown spiller han mot en ung Joan Crawford, og de er begge uforglemmelige.

Til filmen spiller Lés Frères Méduses, som har laget et medrivende musikkakkompagnement til filmen. Konserten er laget for fiolin og to gitarer, og blander komponenter fra kjente klassiske- og folkestykker sammen med sigøynerjazz, flamencostrofer og ny-impresjonisme. Lés Frères Méduses er et svært anerkjent og karismatisk duo, og konserten har fått strålende kritikker i USA og Europa.

Pure Classic Musikkfest ble avholdt i Tønsberg første gang i 2015 og har til formål å lyse opp den mørke vinteren og for å øke bevisstheten om Tønsbergs vitale musikkscene.

Vi åpner dørene til Støperiet klokka åtte, og gleder oss til et av årets uomtvistelige høydepunkter!

Inngang til dette arrangementet krever ikke medlemsskap i filmklubben.

The Unknown
USA, 1927, 63 minutter
Regi: Tod Browning
Medvirkende: Lon Chaney, Joan Crawford
Aldersgrense: 18 år

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s