GULABI GANG

15. august halv ni på Kilden kino

Gjengvirksomhet

Gulabi gang

Verdens tøffeste aktivister er rosa uten blogg

I Uttar Pradesh i India er hverdagen preget av vold, og kvinner er på bunnen av samfunnet. Straffefrihet for overgripere, mord på nyfødte jentebaby er og manglende tilgang for kvinner til goder som utdannelse, helsetjenester og herred ømme over egen kropp bidrar til at reaksjonære samfunsstrukturer holdes på plass. Men en rosa revolusjon er i emning.

Den karismatiske Sampat Pal har dannet Gulabi Gang (Den rosa gjengen). Uniformert i rosa sarier og utstyrt med matchende stokker hamler gjengen opp med voldelige ektemenn og korrupte politimenn, politikere og dommere. Gulabi Gang slåss, og de vinner.

Filmklubben starter semesteret med en moderne, feministisk David mot Goliat-historie, og sjelden har det vel gitt så mye håp å se folk som er så forbanna. Det som startet med organiseringen av en håndfull sinte kvinner har vokst til en bevegelse på mer enn 150.000 rosakledte som kjemper kvinnenes kamp. Vi inviteres inn i hjertet av striden deres.

Gulabi Gang
Norge, 2012, 1 time 34 min
Regi: Nishtha Jain
Medvirkende: Sampat Pal Devi, Jayprakash Shivhare, Hemlata Patel, Usha Patel, Suman Singh Chauhan, Husna Jahan, Pervati, Raja Bai, Matti, Chandrakali
Språk: Hindi, norske undertekster
Aldersgrense: 11 år

Reklamer