CLÉO FRA 5 TIL 7

30. januar halv ni på Kilden kino

CLÉO FRA 5 TIL 7

Den lengste dagen i Paris

cleo fra 5 til 7
Vi har vært så heldige å få et kortvarig innlån av Agnès Vardas Cléo de 5 à 9, noe som har inspirert filmklubben til å innlede 2018 med minitemaet fransk nybølgefilm. Vi starter med dødsangst og sofistikert eleganse i Paris i 1962

Cléo har trukket dødens tarotkort og er sikker på at hun skal dø av kreft. Gjennom Agnès Vardas rå fotografiske visjon følger vi Cleo gjennom to timer mens hun venter på resultatet av en biopsi. Det er et opprivende indre drama som kontrasteres og utfylles av det livlige gatelivet i Paris, filmet på en måte som gir et halvdokumentarisk preg. Vi kommer rett inn i Cléos sinnstilstand og i bylivet hun lever.

Agnès Varda var filmfotograf før hun ble regissør, og det merkes. Bildene er utsøkte og stilrene, og estetikk er en rød tråd i filmen både filmatisk og tematisk. ͞Så lenge jeg er vakker, er jeg i live͟, sier Cléo i en scene som for oss i 2018 kanskje minner om at skjønnhet også kan være tyrannisk og brutalt i en postmoderne selfie-virkelighet. Gå likevel ikke glipp av en av de vakreste filmene til den franske nybølgens gudmor, Agnès Varda.

Cléo de 5 à 7
Frankrike, 1962, 1 time 30 min
Regi: Agnès Varda
Språk: Fransk tale, engelske undertekster
Aldersgrense: 12 år