TINTIN OG JEG

13. februar halv ni på Kilden kino

TINTIN OG JEG

Kunstneren og kunsten

Tintin og jeg
Tegneseriekarakteren TinTin ble skapt av Hergé, en ensom mann med et komplisert sinn, som sjelden ga intervjuer. I 1971 lyktes imidlertid en ung fransk journalist å få til et intervju over tre dager med kunstneren. I 2002 skapte dansken Anders Østergaard intervjuet om til en svært gripende mosaikk av et kunstnerportrett.

Intervjuet gikk over flere timer, gjennom tre dager – og er en underlig fortelling. Blant annet avslører Hergé at alt som Tintin tenker på og gjennomgår, har paralleller til hans eget liv og det 20.århundret. Tintin reiser mye. Hergé reiste aldri, men likevel er alle tegningene fra de ulike stedene i verden helt autentiske. Hergé brukte mye tid på research, han var en stor pedant på alle måter. Denne hangen til kontroll gjorde ham svært ulykkelig.

Tintin startet som et bilde på det Hergé ønsket å være: Rettferdig, modig og fryktløs, alltid parat til å sloss mot urettferdighet. Kanskje var det karakterens selv som ble hans eneste kamprop og våpen. Velkommen til en både sår, nydelig og svært original fortelling om et liv i kunst.

Tintin et moi
Danmark/Belgia/Frankrike/Sveits, 2003, 1 time 15 min
Regi: Anders Østergaard
Medvirkende: Hergé, Numa Sadoul, Michael Farr
Språk: Fransk tale, engelske undertekster
Aldersgrense: 11 år