FANTASIA 2000 og Tønsberg filmklubb 5!

14. august halv ni på Kilden kino

Nok et nyskapende verk fra Disney Pictures!

bd2b45-20151230-fantasia-2000

Åtte nye fantastiske fortellinger til nøye utvalgte klassiske musikkstykker. Fantasia 2000 er vel så vakker og imponerende som klassikeren Fantasia fra 1940. Dette er da en strålende måte å feire også, at Tønsberg filmklubb faktisk har femårsjubileum!!

Tønsberg filmklubb startet 2018 med Walt Disneys Fantasia fra 1940. Disneys idé var å bryte med den opprinnelige banale tegnefilmsjangeren og heller skape tegnefilm som kunne inspirere og føre publikum vekk fra hverdagsrealismen. Fantasia endret folks oppfatninger av tegnefilm og Disney understreket én gang for alle sitt kunstnertalent og sin musikalske sensitivitet. Disney ønsket opprinnelig å skape en ny Fantasia-film hvert år, noe som ble aldri realisert. Den 17. desember 1999 ble imidlertid Fantasia 2000 uroppført i Carnegie Hall og mottok straks strålende kritikker. Filmen er en hyllest til Walt Disney og ikke minst til det nye årtusenet.

Og hvorfor ikke starte et flunkende nytt høstsemester med denne perlen av en animasjonsfilm? I likhet med Fantasia, består også Fantasia 2000 av klassiske, fantasifulle og nyskapende fortellinger illustrert av klassiske musikkstykker som spenner fra Beethovens «Symfoni nr. 5» til Gershwins «Rhapsody in Blue». Det er bare å glede seg. Dette er en helaften!

Fantasia 2000
USA, 1999, 75 minutter
Medvirkende: Steve Martin, James Levine, James Earl Jones, Penn & Teller,Itzhak Perlman, Angela Lansbury, Bette Midler, Quincy Jones
Regi: Eric Goldberg, Pixote Hunt, Francis Glebas, Don Hahn, Gaëtan Brizzi, Hendel Butoy, James Algar, Paul Brizzi
Foto: Tim Suhrstedt
Engelsk tale, norske undertekster
Tillatt for alle
Format: BluRay

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s