FOREDRAG MED NATURVERNFORBUNDET + SMOG OF THE SEA

31. oktkober klokka seks på Tønsberg og Færder bibliotek

FOKUS I FILMKLUBBEN: HAVFORSØPLING

I samarbeid med Tønsberg og Færder bibliotek fokuserer filmklubben på havforsøplingen som bekymrer hele verden. Velkommen til gratis filmklubbvisning i biblioteket.

Dokumentarfilmen The Smog of the Sea handler om de aller minste plastpartiklene i havet. De som vi ikke ser under overflaten, men som blir en del av vannmassene i havet, som filtreres av dyr og spises av fisken vi spiser. Forskeren Marcus Eriksen får med seg et uvanlig mannskap på et forskningstokt til den store søpleflekken i Stillehavet. Hvordan ser det ut der? Bildene er filmet med super-8 filmkamera, og er underlig vakre, med musikk spesielt skrevet for filmen av Jack Johnson.

Brith Larsen fra Naturvernforbundet i Vestfold innleder til filmen med foredrag. Naturvernforbundet ble grunnlagt i 1914 og er Norges eldste natur- og miljøvernorganisasjon. De jobber med et bredt spekter av saker innen miljø- og naturvern, men spesielt med områdene naturvern, klima, energi og samferdsel. De jobber også målrettet mot plastforsøpling og har håndfaste tips til hva vi kan og bør gjøre.  Vi gleder oss til en lærerik kveld.

 

THE SMOG OF THE SEA
USA, 2017, 30 minutter
Medvirkende:  Marcus Eriksen, Keith & Dan Malloy, Jack Johnson, Kimi Werner, Mark Cunningham
Regi: Ian Cheney
Foto: Ian Cheney & Jack Johnson
Engelsk tale, utekstet
Tillatt for alle