LIVET ER VIDUNDERLIG

18. desember halv ni på Kilden kino

En lykkelig gjennomsnittsmann

Bejublet klassiker om hvordan en mann nesten går under i drømmen om det perfekte liv. Frank Capra uttalte at filmen fanger opp essensen i alt han ønsket å formidle gjennom sin filmkunst. 

Hvem drømmer vel ikke om å leve et eksepsjonelt liv, utrette store ting og bli elsket og beundret? At alle ikke kan være enestående er noe George Bailey i byen Bedfod Falls, så smertelig får erfare. Han drømmer om et fabelaktig liv og han mener han er meislet ut til storhet. Men han får ikke det livet han ønsker, og det går rett utforbakke når han mister en stor sum penger, som byens griske og onde mr. Potter tusker til seg. Han ber om hjelp til å få pengene tilbake, men mr. Potter nekter og sier at hans livsforsikring vil dekke tapet. George vil begå selvmord for å redde familien sin. En skytsengel blir send til Bedfors Falls og viser George at livet er verdt å leve og at han selv må velge hvordan han vil se verden. Jovisst er den som grusom og brutal. Men ser vi etter godhet, glede og menneskelige bånd finner vi det også.

Selv de mest kyniske vil bli beveget av denne filmen. Den forteller oss at livet er godt, selv om du ikke blir en superhelt, og at du vet ikke hva du har før allting er borte.

It’s a wonderful life
USA, 1946, 135 minutter
Medvirkende: James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore, Karolyn Grimes, Thomas Mitchell
Regi: Frank Capra
Foto: Jospeph Walker
Engelsk tale, norske undertekster
Aldersgrense: 6 år
Format: BluRay

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s