12. mars: Årsmøte (20:30) + HVOR MAN VENDER TILBAKE (21:00).

image

TØNSBERG 12. Mars: Kommende tirsdag er det allerede filmklubb igjen, og ikke bare viser vi film, vi gjennomfører også, raskt og effektivt, klubbens årsmøte med valg av styre for 2019.

Alle viktige demokratiske organisasjoner må ha et høyeste organ, og Tønsberg filmklubbs høyeste organ er årsmøtet – som vi forventer å avholde mellom klokken halv ni og ni kommende tirsdag. Alle medlemmer er velkomne.

Når det så er overstått, går vi altså klokken ni rett på en av filmklubbens klare favoritter dette semesteret, nemlig det lavmælte men også dramatiske portrettet av Steiner (75)  som bor i et isøde på Europas nordspiss, i en hytte, alene med hunden sin. Han har selv valgt dette livet, og vet hva han får og hva han forsaker.

Steinars liv er hardt men vakkert, der det balanserer på knivseggen mellom naturens nådeløse brutalitet og menneskets avhengighet av og kjærlighet til den. Alene i villmarken blir naturen og dyrene hans nærmeste venner.

Egil Håskjold Larsen fra Kirkenes er regissør, manusforfatter og fotograf og mer kjent i utlandet enn her hjemme. Han er blant våre mest spennende unge filmskapere og har fotografert en rekke norske og internasjonale dokumentarfilmer, blant annet for Victor Kossakovsky. Håskjold Larsen har kjent filmens hovedkarakter, Steinar, siden barndommen, og Hvor man vender tilbake er slik både personlig og universell. Filmen fikk æren av å åpne årets TIFF (Tromsø Internasjonale Filmfestival) men vil ikke få ordinær, nasjonal kinovisning. Så det er nå eller aldri, dere!

 

Hvor man vender tilbake
Norge, 2019, 71 minutter
Regi og foto: Egil Håskjold Larsen
Medvirkende: Steinar
Norsk tale
Aldersgrense: 15 år
Format: DCP

—————————————————————————————————————————————–