3. Mai, 20:30 på Standard Cafè: Mystery Train

maxresdefault

Mystery train 

Tre historier fra Memphis, og Tom Waits spiller plater på radioen. Vi tar det hele inn i bakgården på Standard café for maks stemningsuttelling. Dette er dagen før Tom Waitsløpet i Tønsberg, og det er på tide å varme opp. 

 De tre fortellingene utspiller seg alle i og omkring Arcade Hotel, som vel har sett både bedre dager og netter. På hotellet surrer radioen i bakgrunnen, med Tom Waits som DJ. Pikkoloen på hotellet småsover og klager til resepsjonisten i Screamin Jay Hawkins skikkelse, over sin slitte uniform. Dette er blues i praksis, med folk som ser seg selv under den blå månen, med håpet og drømmene i handa. Virkeligheten har imidlertid en tendens til å være mindre romantisk. 

Vi har vist Jim Jarmusch mange ganger i filmklubben, og mange ganger  den tradisjonsrike Tom Waits-oppvarmingen. Mystery Train er kanskje den mest umiddelbart morsomme av dem. Selv om de fleste av filmene hans handler om fremmedgjøring og tilværelsens trivialiteter har han fornyet seg gjennom hele sin karriere. Han siterer Kurosawa på spørsmål om når han skal slutte å lage film: Når jeg har funnet ut hvordan det skal gjøres. Vi håper ingen sier fra til Jim om hvor godt han allerede vet det. 

Mystery Train
USA, 1989, 113 minutter
Regi: Jim Jarmusch
Medvirkende: Masatoshi Nagase,Rufus Thomas,Screamin‘ Jay Hawkins, Youki Kudoh, Tom Waits, Steve Buscemi, Joe Strummer
Foto: Robby Müller
Engelsk taleengelske undertekster
Aldersgrense: 18 år
Format: BluRay