10 mai 20:30 på Plan B Sportsbar: Battle Royal

Etter fotballfesten i mars utforsker filmklubben videre «alternative sportsgrener» på Plan B, og ønsker velkommen til en japansk kult-hit om spill på liv og død. 

Et Japan herjet av økonomisk nedgang, kaos og en ungdomsgenerasjon ute av kontroll ruller dommedagstungt inn i det nye millenniet. Staten smeller jernneven i bordet og griper inn i et forsøk på å få bukt med rebelske og voldelige skoleelever. Den radikale reformen Battle Royale innføres, der en gruppe studenter kidnappes til en avsidesliggende øy. Oppgaven er enkel: Drep eller bli drept! 

Battle Royale er en dystopiskjapansk roman skrevet av Koushun Takami. Historien ble senere publisert som japansk tegneserie samt spilt inn i år 2000 til filmen som vises her i filmklubben. Battle Royale ga sjokkbølger gjennom det japanske publikum på grunn av sin blodtørstighet og sitt provoserende tema. Filmen hentyder til realityserier og samfunnsproblemene man finner i dagens Japan, og peker advarende på dagens japanske samfunn og retningen det er på vei inn i. 

Japan, 2001, 114 minutter  
Regi:  Kinji Fukasaku 
Medvirkende: Beat TakeshiTatsuya FujiwaraAki MaedaTaro YamamotoMsanobu Ando 
Foto: Katsumi Yanagijima 
Japansk tale, engelske undertekster 
Format: BluRay 
Aldersgrense: 18 år