Nervous Translation, 15 Okt. 20:30 på Kilden Kino

Nervous Translation 

Et barn oversetter de voksnes språk for seg selv i 1980-tallets Fillippinene, og i kjølvannet av Ferdinand Marcos diktatur 

Åtte år gamle Yeal bor sammen med moren sin. Yeal tyvlytter på kassettbånd faren sender hjem til kona om hvor mye han savner henne og matlagingen hennes. Yeal kopierer morens kokekunster på en lekekomfyr i miniatyr. 

Kaoset og usikkerheten rundt den folkelige revolusjonen på Filippinene står i kontrast til den kontrollerte tilværelsen hjemme hos Yeal. Stillheten i leiligheten skaper en atmosfære av isolasjon for mor og datter, som på hver sin måte higer etter en kjærlighet den andre ikke kan gi. Hverdagen blir brutt opp av besøk fra farens tvillingbror, og Yeals oppmerksomhet skifter – hva betyr spenningen hun merker her? 

Regissør Shireen Seno vokste opp i Tokyo, og filmen kan ses på som hennes tolkning av en tid i Filippinenes historie hun ikke selv har opplevd. Med nydelig foto og minimal bruk av musikk utforsker hun et ensomt og sjenert barns forsøk på å forstå detaljene i verden rundt seg. 

Fillippinene 2017, 90 minutter 
Regi: Shireen Seno 
Foto: Albert Banzon, Jippy Paacua, Dennese Victoria 
Medvirkende: Jana Agoncillo, Angge Santos, Sid Lucero 
Tale på filipinsk, tagalog. Engelske undertekster 
Aldersgrense: Tillatt for alle 

Format: DCP