Ringeren fra Notre Dame, 8. November 20:30 på FÆRDER BIBLIOTEK

Ringeren fra Notre Dame, i Olavskirkeruinen, fra 16mm, og med innledning av Fredrik Wandrup!  

Ringeren fra Notre Dame handler om den tragiske vanskapningen Quasimodo, som blir offer for bitter urettferdighet og møter kjærligheten. Den originale romanen Ringeren i Notre Dame (1831) var som mange av Victor Hugos skrifter et angrep på forskjellssamfunnet. Historien er en del av den litterære og filmiske verdensarven, og romanen ga en bieffekt Hugo kanskje ikke forutså, nemlig et bredt engasjement for å restaurere fysisk kulturarv i form av kirkebygget Notre Dame. 

Mens vi i 2019 ser nytt engasjement for Notre Dame, viser Tønsberg filmklubb, Oslo filmrullklubb, Litteraturuka i Vestfold og Tønsberg og Færder bibliotek, Ringeren fra Notre Dame fra 16mm i Olavskirkeruinen. 

Ringeren har blitt filmet atskillige ganger. Dieterles versjon framstår som den mest vellykkede særlig på grunn av skuespilleren Charles Laughtons fremragende spill som klokkeren. Ikke gå glipp av en sjanse til å se den ekte Ringeren fra Notre Dame, fra ekte filmrull i den ekte Olavskirkeruinen på biblioteket! Vi lover stemning, ruiner og filmrullskiftepauser. 

The Hunchback of Notre Dame 

USA 1939, 115 minutter 

Regi: William Dieterle 
Foto: Joseph H. August 
Medvirkende: Charles Laughton, Cedric Hardwicke, Thomas Mitchell, Maureen O’Hara, Edmond O’Brien, Alan Marshal, Walter Hampden 
Utekstet, engelsk tale 
Aldersgrense: 15 år 

Format: 16mm