BIRDS OF PASSAGE

15. SEPTEMBER HALV NI PÅ KILDEN KINO

Det var her vi måtte gi etter for viruset, og nå tar vi det igjen – kom til oss og se vakre Birds of Passage tirsdag 15. september.

Den første «storhetstiden» for narkotikahandelen i Colombia på fant sted i form av marihuanasalg på 1970-tallet og tidlig 1980-tall. De første kundene var tilfeldige reisende fra USA – trekkfugler – men det tok snart en annen form. Dette var begynnelsen på alt, og den første indikasjonen på hva landet ville gjennomgå de neste tiårene. Dette er en fortelling som ikke har blitt fortalt.

Birds of Passage er historien om et tradisjonelt urfolk, Wayúuene i Guajira-regionen i Colombia, og deres møtes med modernitetens voldelige inntog. Gjennom landets veldig raske reise fra bondesamfunn til et urbant og kaotisk samfunn ga Colombia sin uskyld til ulovligheter og ble tvunget til å betale for det i blod. Konfliktene som landet sliter med i dag har i stor grad sine røtter i denne epoken. Men framfor alt er dette en historie om en matriarkalsk tradisjon, hvor mødrene er lederne og guidet av drømmer og ånder. Det er en historie om kjærlighet og ære. Om bevæpnede, svake og impulsive menn. Om visjonære, sterke kvinner og et land fullt av fargerike, mytiske vesener. Regissør Ciro Guerra gjorde seg bemerket med Embrace of The Serpent som filmklubben viste i 2016. Den nye historien er ikke mindre bemerkelsesverdig, og vi ønsker velkommen til kanskje semesterets mest eksepsjonelle film.


PÁJAROS DE VERANO
Colombia, 2018, 125 minutter
Regi: Cristina Gallego, Ciro Guerra. Medvirkende: Carmina Martinez, José Acosta, Natalia
Reyes, Jhon Narvaez, Greider Meza, Jose Vicente Cote, Juan Bautista Martinez
Foto: David Gallego
Spansk og wayuunaiki tale, norske undertekster. Aldersgrense: 15 år. Visningsformat: DCP