BLADE RUNNER

13. oktober 20:30 på kilden kino

Uhyggelig vakkert og kjølig storslagent

Det er det fjerne fremtidsåret 2019, og replikantene har vært androide-slaver i verdensrommet. De har overlegen styrke og reaksjonsevne, og er like intelligente som gen-ingeniørene som laget dem. Etter et blodig opprør i en koloni i verdensrommet, blir det innført dødsstraff for dem. I Los Angeles møter vi Rick Deckard (Harrison Ford), en pensjonert Blade Runner som hadde som oppgave i livet å oppdage og eliminere replikanter.

Historien i Blade Runner begynner når fire replikanter myrder seg tilbake på jorden fra slavetilværelsen. Hva slags mål de har er uvisst. Det som er sikkert er at Deckard nå må finne tilbake til gamle kunster for å finne og drepe disse opprørske replikantene.

Historien, basert på forfatteren Philip K. Dicks roman Do Androids Dream Of Electric Sheep, stiller svært interessante og filosofiske spørsmål som gir grobunn for refleksjon og ettertanke. Dette er en film som i tillegg til å underholde, også ønsker å tvinge seeren til å reflektere og tenke.

Med en særegen cinematografi som fanger Los Angeles pakket inn i mysterie, røyk og neonlys, samt et tidløst soundtrack signert Vangelis, er Blade Runner en audiovisuell tour de force. Blade runner er blant filmene som alle filmklubber bare må vise, og du skylder deg selv å se den på et stort lerret.

Blade Runner
USA, 1982, 117 minutter
Regi: Ridley Scott
Medvirkende: Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young, Edward James Olmos, M. Emmet Walsh, Daryl Hannah, William Sanderson, Brion James, Joe Turkel, Joanna Cassidy, James Hong
Foto: Jordan Cronenweth
Engelsk tale, norske undertekster
Visningsformat: BluRay
Aldersgrense: 15 år


Visningsformat: BluRay

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s