THE YOUNG OBSERVANT

19. OKTOBER HALV NI PÅ KILDEN KINO 

The young observant 

Davide Maldi Introduces His Film "The Young Observant" on Notebook | MUBI

Langsom-TV fra hotellfagskolen 

Dette har du ikke sett før. Dette er guttene som skal bli mennene som skal gi deg et hyggelig opphold, en sømløs innsjekking, et snev av luksus, en fortelling med hjem, et makeløst måltid, det lille ekstra, en høytidelig atmosfære. 

Luca er litt sjenert og mest vant med livet som sauegjeter. 14 år gammel begynner han på en særdeles ærverdig kostskole for å bli en korrekt, diskret og behagelig hotellmedarbeider. Hvordan hanskene skal være, hvordan neglene skal se ut, hvordan bordet skal være dekket, hvilken holdning man skal innta, hva man skal si, når man ikke skal si noe og hvordan sokkene skal sitte selv om ingen kan se dem. Dette er tung materie for en fjortenåring med mye energi. 

Dokumentaren viser Luca og et knippe andre gutter, mens de kjemper seg gjennom en transformasjon og et opplæringsløp som det vel er direkte vanskelig å se for seg at en gjeng norske fjortenåringer skulle godta. Hvorfor gjør de dette? Hvem er egentlig de menneskene som vet bedre enn oss hvordan gaflene skal ligge når vi er på en litt ekstra fin ferie i Italia? 

Et nydelig og uvanlig portrett av en ung gutt i en brytningstid, og et innblikk i en måte å være ungdom på som antagelig ikke finnes Norge i 2021. 

L’apprendistato 
Italia 2019, 84 minutter 
Regi: Davide Maldi 
Foto: Davide Maldi 
Medvirkende: Luca Tufano, Mario Burlone, Enrico Colombini 
Italiensk tale, engelsk undertekst  
Ingen aldersgrense 
Format: DCP