THE ZIEGFELD FOLLIES

10. JANUAR HALV NI PÅ KILDEN KINO

NYTTÅRSFEST MED DE STØRSTE STJERNENE!


En gavepakke til alle som elsker musikaler! Gene Kelly, Fred Astaire, Judy Garland og Lucille Ball… trenger vi egentlig si mer?

Vi starter våren som vi endte høsten – med sang, dans og gøy fra Hollyowoods gullalder! The Ziegfeld follies var en rekke påkostede og overdådige revyshow på Broadway fra 1907 og fram til 1930-tallet. Stilen var noe midt mellom et klassisk broadway-show og mer varietéaktige opptredener, og det var en topp arbeidsplass for de største stjernene i sin tid. Ziegfeld var også kjent for sin bruk av vakre og fantasifullt utkledde korjenter,”Ziegfeld-jentene”, og ikke minst slående koreografi.

Mange filmer og andre produksjoner er basert på Ziegfeld-æraen, men “vår” Ziegfeld, fra 1945, er en ekte hyllest til skaperen Florenz Ziegfeld, og har med seg Fred Astaire, Gene Kelly, Judy Garland, Lena Horne, Esther Williams og Red Skelton. For et show! Kom til Tønsberg filmklubb og bli glad!

THE ZIEGFELD FOLLIES
USA 1945, 110 minutter
Regi: Vincente Minnelli m. fl.
Foto: George Folsey m. fl.
Medvirkende: Fre Astaire, Lucille Ball, Lucille Bremer, Fanny Brice, Judy Garland, Kathryn Grayson, Lena Horne, Gene Kelly, James Melton, Victor Moore, Red Skelton, Esther Williams, William Powell, Edward Arnold, Marion Bell, Cyd Charisse, Hume Cronyn, William Frawley, Robert Lewis, Virginia O’Brien, Keenan Wynn
Engelsk tale
Ingen aldersgrense