AKIRA

30. MAI HALV NI PÅ KILDEN KINO

FILMKLUBBSEMESTERET ER IKKE KOMPLETT UTEN JAPANSK ANIMASJON

Akira er skrevet og spilt inn i 1988, satt i et post-apokalyptisk Neo Tokyo i 2019, mens byen forbereder seg på Tokyo Olympics. På bakkenivå er absolutt ikke ting på plass; Ungdomsgjenger på motorsykler kjører gjennom de søppelstrødde gatene på utkikk etter spenning, religiøse kulter preker om død og ødeleggelse, terroristangrep fra regjerings kritiske fraksjoner ryster byen fra tid til annen og militæret styrer alt med en jernhånd.

Midt i kaoset finner vi gjengmedlemmet Tetsuo, en tenåring med anlegg for telepatiske evner som trekkes inn i et topphemmelig militærprogram. Samtidig prøver biker-vennen hans, Kaneda, å redde han derfra, og begge tvinges inn i et overjordisk komplott hvor den mystiske skikkelsen Akira spiller en sentral rolle.

Katsuhiro Otomos mesterverk, bygd på en manga ved samme navn, var Japans dyreste animasjonsfilm da den kom ut, og sørget for at japansk anime eksploderte i popularitet verden over. Filmen er et viktig verk innen cyberpunk-sjangeren i japansk animasjon, og må ses på det store lerretet!

AKIRA

Japan 1988, 124 minutter
Regissør: Katsuhiro Otomo
Foto: Katsuji Misawa
Medvirkende: Mitsuo Iwata, Nozomu Sasaki
Japansk tale, Norske undertekster.
Aldersgrense: 15

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s