ONE MORE TIME WITH FEELING

3. januar halv ni på Kilden kino

Den mørke mannens mørke dager

one-more-time-with-feeling-new

Filmklubben åpner semesteret med et usedvanlig portrett av sorg

 

Nick Caves sønn Arthur døde tragisk i 2015. Cave tok etter en stund kontakt med sin venn dokumentarfilmskaperen Andrew Dominic. Han ba om hjelp, og resultatet ble denne triste, triste, men vakre, vakre dokumentaren om hvordan Cave har håndtert sin sorgprosess gjennom innspillingen av Nick Cave & the Bad Seeds’ album Skeleton Tree.

Filmen viser innspillingen av de åtte sangene på skiva, og mellom musikken reflekterer Cave om sorg. Det ligger et uhyggelig sammentreff i at den dystre, Edgar Allan Poe-aktige skikkelsen, med så mange sanger og dikt om død, er blitt rammet av en slik grufull tragedie. Filmen blir kanskje nettopp derfor aldri voyeuristisk eller spekulativ, men gir oss innsikt i og empati med kunstneren og medmennesket Nick Cave. Usigelig vondt og uendelig betagende.

Denne filmen ble vist verden over med én oppsetning den 8. september 2016. Én kino i Norge (Ringen kino i Oslo) viste den på nytt i desember. Når vi nå setter den opp i Tønsberg filmklubb er det ingen tvil om at det er sjelden vare som serveres.

 

One More Time With Feeling
Storbritannia/Frankrike, 2016, 112 minutter
Regi: Andrew Dominic
Medvirkende: Warren Ellis, Nick Cave, Nick Cave & The Bad Seeds
Aldersgrense: 18 år

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s