Film på film på biblioteket: Monsieur Verdoux

12. oktober klokka sju på Tønsberg og Færder bibliotek

Filmrullvisning av Chaplins Monsieur Verdoux, i samarbeid med Tønsberg og Færder bibliotek. Velkommen til en filmfredag med en original klassiker og den store format-diskusjonen.

Vi har invitert Oslo FilmrullKlubb til byen for å vise film i ordets sanne betydning. FilmrullKlubben har som mål å fremme den analoge film- og kinokulturen i en digital tid. De kommer til biblioteket med en 16mm-filmframviser, og en utfordring: Skal vi være fornøyde med å etterlate den hundreårige filmtradisjonen til fordel for et medium man ikke kan ta på? Hendelsen skjer kommende fredag, 12. oktober.

Vi illustrerer poenget med Charlie Chaplins Monsieur Verdoux, lånt ut på rull fra Norsk filmklubbforbund. Chaplin er som kjent intet mindre enn mannen som gjorde kino til et verdenshistorisk fenomen og bør aldri være langt fra tankene til den som bryr seg om filmhistorien. Verdoux er en ukarakteristisk mørk komedie av Chaplin, og har blitt både hyllet og kritisert nettopp derfor. Det var Chaplins første film etter andre verdenskrig, og her spiller han en hyklersk og småborgerlig kynisk massemorder, som under forskjellige navn inngår forbindelser med formuende, middelaldrende kvinner. Dette er langt fra den velkjente landstrykeren, så gå ikke glipp av en usedvanlig opplevelse i biblioteket – teknisk og kunstnerisk.

Vi har bestemt oss for at filmklubben spanderer denne kvelden, og det blir derfor gratis inngang for alle – medlem eller ei!

MONSIEUR VERDOUX
USA, 1947, 125 minutter
Medvirkende:  Charles Chaplin, Martha Raye, Isobel Elsom, Mady Correll, Allison Roddan, Robert Lewis, Audrey Betz, Ada-May, Irving Bacon, William Frawley, Marilyn Nash
Regi: Charles Chaplin
Foto: Rollie Tothero
Engelsk tale, utekstet
Aldersgrense: 15 år
Format: 16 mm