AURA

14. februar halv ni på Kilden kino

Mørkt og eksistensielt – en film noir i skogen!

el-aura

Den forsiktige Esteban har blitt forlatt av kona. Men nedslått og desillusjonert finner han imidlertid, på jakttur, endelig muligheten til å leve ut sine innerste drømmer og lengsler: Nemlig å begå «Den perfekte forbrytelsen».

Aura forteller historien om den epileptiske taksidermisten Esteban Espinosa og om hans ferd gjennom et vakkert, patagonisk skogslandskap. Ferden starter med en harmløs jakttur. Deretter, ved et uhell, tar Esteban livet av en uskyldig mann. Esteban innser at han er en kriminell og ser sitt snitt til å gjennomføre en forbrytelse han alltid har drømt om. Med sin fotografiske hukommelse, høye intelligens og strategiske evner er han overbevist om at ingen vil kunne avsløre ham. I rolig tempo og med vakker iscenesettelse tar vi del i Estebans univers som stadig snevrer seg inn. Hva er virkelig og hva er drøm? Klarer han å manipulere omgivelsene… eller innsirkles han av de marerittaktige konsekvensene han selv er ansvarlig for? Stadig rammes han av epileptiske anfall. Og før hvert anfall opplever han et «aurasyn», hvor klarsyn og forvirring stadig forvansker situasjonen.

Aura er intet ringere enn en psykologisk og svært besettende thriller med glimrende rolletolkninger. Den har blir omtalt som «hypnotisk», «suggerende» og «eksistensiell». Filmen har vunnet en rekke priser og regnes inn i neo noir-sjangeren.

 

El Aura
Argentina, 2005, 134 minutter
Regi: Fabián Bielinsky
Medvirkende: Ricardo Darín, Manuel Rodal, Dolores Fonzi
Aldersgrense: 15 år

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s